Volkoren wraps met bonensalade, guacamole en mais
30 min
Herfst
3 personen
Helemaal hip op dit moment: een poké bowl gevuld met tonijn, avocado, sugar snaps en snackkomkommer. Een ideale en gezonde maaltijd!
25 min
Herfst
4 personen
300 g sugar snaps
160 g babyspinazie
2 avocado’s
10 snackkomkommers
400 g tonijnsteak
1 el sesamzaadjes
2 el sojasaus
4 el sesamolie
2 el citroensap
1 tl wasabi
Verdeel de babyspinazie over vier kommen.
Stap 2Snijd de tonijnsteak in mooie dunne plakken en schroei eventueel de randjes dicht in een hete koekenpan. Mocht je een pan gebruiken met een antiaanbaklaag, dan heb je maar een klein drupje olie nodig. Bak de zijkanten van de tonijnsteak maximaal 10 seconden per kant, want het gaat echt alleen om het schroeien.
Stap 3Blancheer de sugar snaps door ze 1 minuut in kokend water te leggen. Spoel ze vervolgens af met koud water, zodat ze niet verder garen.
Stap 4Snijd de snackkomkommers en avocado’s in dunne plakjes. Leg deze vervolgens op de babyspinazie. Verdeel daarna ook de tonijnsteak over de kommetjes.
Stap 5Meng voor de dressing de sojasaus, olijfolie en citroensap met elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan nog wasabi toe.
Stap 6Verdeel tot slot de sesamzaadjes over de kommetjes. Smakelijk eten!
Stap 7Idee: Voeg volkoren basmatirijst toe aan deze heerlijke poké bowl!