Poké bowl met tonijnsteak, avocado en snackkomkommer

Helemaal hip op dit moment: een poké bowl gevuld met tonijn, avocado, sugar snaps en snackkomkommer. Een ideale en gezonde maaltijd!

25 min

Herfst

4 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

300 g sugar snaps

160 g babyspinazie

2 avocado’s

10 snackkomkommers

400 g tonijnsteak

1 el sesamzaadjes

2 el sojasaus

4 el sesamolie

2 el citroensap

1 tl wasabi

Bereidingswijze

Stap 1

Verdeel de babyspinazie over vier kommen.

Stap 2

Snijd de tonijnsteak in mooie dunne plakken en schroei eventueel de randjes dicht in een hete koekenpan. Mocht je een pan gebruiken met een antiaanbaklaag, dan heb je maar een klein drupje olie nodig. Bak de zijkanten van de tonijnsteak maximaal 10 seconden per kant, want het gaat echt alleen om het schroeien.

Stap 3

Blancheer de sugar snaps door ze 1 minuut in kokend water te leggen. Spoel ze vervolgens af met koud water, zodat ze niet verder garen.

Stap 4

Snijd de snackkomkommers en avocado’s in dunne plakjes. Leg deze vervolgens op de babyspinazie. Verdeel daarna ook de tonijnsteak over de kommetjes.

Stap 5

Meng voor de dressing de sojasaus, olijfolie en citroensap met elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan nog wasabi toe.

Stap 6

Verdeel tot slot de sesamzaadjes over de kommetjes. Smakelijk eten!

Stap 7

Idee: Voeg volkoren basmatirijst toe aan deze heerlijke poké bowl!

Powered by Harvest House