Maaltijdsalade met andijvie, rode biet en snackkomkommer
20 min
Zomer
2 personen
Een couscoussalade gevuld met kiwi, broccoli en snackkomkommer! Lekker!
30 min
Zomer
4 personen
2 gele kiwi’s
200 g volkorencouscous
3 wortels
200 g broccoli
10 snackkomkommers
1 ui
3 takjes verse peterselie
3 takjes verse munt
4 el olijfolie
2 limoenen
Peper en zout
Voeg de couscous samen met een halve theelepel zout in een kom met kokend water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het etiket en laat het vervolgens afkoelen.
Stap 2Schil de wortels en snijd ze in blokjes. Snijd vervolgens de broccoli in kleine struikjes. Blancheer daarna de wortels en de broccoli gedurende 3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze vervolgens met koud water af.
Stap 3Schil de gele kiwi’s en de ui en snijd deze klein. Snijd daarna de snackkomkommers in blokjes of schijfjes.
Stap 4Pluk de blaadjes van de kruiden en hak deze fijn. Meng vervolgens de olijfolie, het limoensap en de peper met elkaar en voeg daarna alle groenten en fruit toe aan de kom. Voeg tot slot de kruiden en de dressing toe en meng dit goed door elkaar.
Stap 5Laat de salade enkele uren afkoelen in de koelkast en serveren maar!