Couscoussalade met kiwi, snackkomkommer en broccoli

Een couscoussalade gevuld met kiwi, broccoli en snackkomkommer! Lekker!

30 min

Zomer

4 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

2 gele kiwi’s

200 g volkorencouscous

3 wortels

200 g broccoli

10 snackkomkommers

1 ui

3 takjes verse peterselie

3 takjes verse munt

4 el olijfolie

2 limoenen

Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1

Voeg de couscous samen met een halve theelepel zout in een kom met kokend water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het etiket en laat het vervolgens afkoelen.

Stap 2

Schil de wortels en snijd ze in blokjes. Snijd vervolgens de broccoli in kleine struikjes. Blancheer daarna de wortels en de broccoli gedurende 3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze vervolgens met koud water af.

Stap 3

Schil de gele kiwi’s en de ui en snijd deze klein. Snijd daarna de snackkomkommers in blokjes of schijfjes.

Stap 4

Pluk de blaadjes van de kruiden en hak deze fijn. Meng vervolgens de olijfolie, het limoensap en de peper met elkaar en voeg daarna alle groenten en fruit toe aan de kom. Voeg tot slot de kruiden en de dressing toe en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

Laat de salade enkele uren afkoelen in de koelkast en serveren maar!

Powered by Harvest House