Maaltijdsalade met andijvie, rode biet en snackkomkommer
20 min
Zomer
2 personen
Een heerlijke paprikasalade! Duurt iets langer om te bereiden, maar dan heb je ook wat!
90 min
Zomer
4 personen
2 rode paprika’s
10 snackkomkommers
12 cherrytomaten
3 bosuien
1 handje platte peterselie
Fijngesneden munt blaadjes
3-4 sneden volkorenbrood
Versgemalen peper
4 el olijfolie
½ el citroensap
1 el honing
Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
Stap 2Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing en versgemalen peper samen te voegen in een kommetje en even goed te roeren.
Stap 3Halveer de tomaatjes en verdeel ze met de paprika’s over de bakplaat. Zet ze vervolgens in de oven om ze voor ongeveer 25 minuten te roosteren.
Stap 4Scheur vervolgens het volkorenbrood is stukken en verdeel deze over een tweede bakplaat. Schuif deze na 10 minuten bij de groenten in de oven. Houd het volkorenbrood in de gaten, zodat deze niet verbrand.
Stap 5Haal de groenten uit de oven en leg de paprika’s in een plastic zak. Knoop deze dicht en laat ze zo afkoelen.
Stap 6Voeg de snackkomkommers, gesneden in schijfjes of blokjes, samen met de bosuitjes in ringetjes en geroosterde tomaatjes, peterselie en munt (laat nog wat kruiden toe voor de garnering) toe aan een grote schaal en giet de dressing eroverheen.
Stap 7Haal het volkorenbrood uit de oven en voeg ook deze toe aan de schaal. Meng dit goed, zodat het brood alvast wat van de dressing op kan nemen.
Stap 8Haal de paprika’s uit de zak en pel de schil van de paprika’s af. Scheur de paprika’s vervolgens open, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de paprika’s daarna toe aan de salade en meng dit nog een keer.
Stap 9Breng tot slot de salade op smaak met versgemalen peper en maak het af met de kruiden.