Paprikasalade met snackkomkommers en croutons

Een heerlijke paprikasalade! Duurt iets langer om te bereiden, maar dan heb je ook wat!

90 min

Zomer

4 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

2 rode paprika’s

10 snackkomkommers

12 cherrytomaten

3 bosuien

1 handje platte peterselie

Fijngesneden munt blaadjes

3-4 sneden volkorenbrood

Versgemalen peper

4 el olijfolie

½ el citroensap

1 el honing

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.

Stap 2

Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing en versgemalen peper samen te voegen in een kommetje en even goed te roeren.

Stap 3

Halveer de tomaatjes en verdeel ze met de paprika’s over de bakplaat. Zet ze vervolgens in de oven om ze voor ongeveer 25 minuten te roosteren.

Stap 4

Scheur vervolgens het volkorenbrood is stukken en verdeel deze over een tweede bakplaat. Schuif deze na 10 minuten bij de groenten in de oven. Houd het volkorenbrood in de gaten, zodat deze niet verbrand.

Stap 5

Haal de groenten uit de oven en leg de paprika’s in een plastic zak. Knoop deze dicht en laat ze zo afkoelen.

Stap 6

Voeg de snackkomkommers, gesneden in schijfjes of blokjes, samen met de bosuitjes in ringetjes en geroosterde tomaatjes, peterselie en munt (laat nog wat kruiden toe voor de garnering) toe aan een grote schaal en giet de dressing eroverheen.

Stap 7

Haal het volkorenbrood uit de oven en voeg ook deze toe aan de schaal. Meng dit goed, zodat het brood alvast wat van de dressing op kan nemen.

Stap 8

Haal de paprika’s uit de zak en pel de schil van de paprika’s af. Scheur de paprika’s vervolgens open, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de paprika’s daarna toe aan de salade en meng dit nog een keer.

Stap 9

Breng tot slot de salade op smaak met versgemalen peper en maak het af met de kruiden.

Powered by Harvest House