Maaltijdsalade met andijvie, rode biet en snackkomkommer

Een heerlijke verfrissende maaltijdsalade en binnen 20 minuten op tafel!

20 min

Zomer

2 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 krop andijvie

10 snackkomkommers

1 bosje radijsjes

1 rode biet

1 appel

200 g kipfilet

500 g krieltjes

Ongezouten nootjes

2 el olijfolie

1 el appelciderazijn

1 tl mosterd

1 tl honing

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook en kook hier de krieltjes gaar in ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Breng nog een pan met water aan de kook en pocheer hier de kipfilet in totdat deze gaar is. Laat de kipfilet afkoelen en trek deze vervolgens met twee vorken uit elkaar.

Stap 3

Maak de krop andijvie schoon en snijd deze in reepjes.

Stap 4

Was de snackkomkommers, snijd deze door, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.

Stap 5

Was de radijs en snijd ze in plakjes.

Stap 6

Rasp de rode biet.

Stap 7

Was de appel, schil hem en snijd hem in blokjes.

Stap 8

Meng alle groenten met elkaar en voeg hier de kipfilet aan toe.

Stap 9

Maak de dressing door de olijfolie, appelciderazijn, mosterd en honing met elkaar te mengen. Giet deze vervolgens over de salade. Serveer de salade tot slot samen met de krieltjes.

Powered by Harvest House