Panzanella salade met snackkomkommers en tomaatjes

Een heerlijke frisse salade bomvol vitamines en zelfgemaakt croutons!

20 min

Lente

2 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 oerbrood of oud brood wat je nog over hebt

250 gr cherry tomaatjes

5 snackkomkommers

1 rode paprika

1 bol buffelmozzarella

Handje verse basilicum blaadjes

1 rode ui

Geraspte Parmezaanse kaas

50 ml olijfolie

1 el witte wijnazijn

1 teentje geperste knoflook

Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin kort de geperste knoflook. Let op! De knoflook mag niet verkleuren.

Stap 2

Snijd het oerbrood of oude brood in stukken, voeg deze toe aan de knoflook en bak deze op middelhoog vuur totdat het brood knapperig en goudbruin kleurt.

Stap 3

Snijd de snackkomkommers in schijfjes, de paprika in stukjes, de ui in ringen en halveer de tomaatjes.

Stap 4

Schep het brood met de groenten in een grote kom en breek de buffelmozzarella in stukjes boven de salade.

Stap 5

Maak de salade af met de basilicum blaadjes, geraspte Parmezaan en een eetlepel witte wijnazijn. Voeg als laatste zwarte peper en een snufje zout toe aan de salade en smullen maar!

Powered by Harvest House