Tzatziki van snackkomkommer
30 min
Lente
4 personen
Een heerlijke frisse salade bomvol vitamines en zelfgemaakt croutons!
20 min
Lente
2 personen
1 oerbrood of oud brood wat je nog over hebt
250 gr cherry tomaatjes
5 snackkomkommers
1 rode paprika
1 bol buffelmozzarella
Handje verse basilicum blaadjes
1 rode ui
Geraspte Parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 teentje geperste knoflook
Peper en zout naar smaak
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin kort de geperste knoflook. Let op! De knoflook mag niet verkleuren.
Stap 2Snijd het oerbrood of oude brood in stukken, voeg deze toe aan de knoflook en bak deze op middelhoog vuur totdat het brood knapperig en goudbruin kleurt.
Stap 3Snijd de snackkomkommers in schijfjes, de paprika in stukjes, de ui in ringen en halveer de tomaatjes.
Stap 4Schep het brood met de groenten in een grote kom en breek de buffelmozzarella in stukjes boven de salade.
Stap 5Maak de salade af met de basilicum blaadjes, geraspte Parmezaan en een eetlepel witte wijnazijn. Voeg als laatste zwarte peper en een snufje zout toe aan de salade en smullen maar!