Gevulde taco’s met salsa

Gevulde taco's met salsa en een verfrissende salade!

30 min

Winter

2 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

4 tomaten

1 kleine Spaanse peper

5 snackkomkommers

1 bosuitje

1 el citroensap

1 ui

1 teentje knoflook

1 rode paprika

1 blikje kidneybonen

1 el olie

Paprikapoeder

Chilipoeder

4 tacoschelpen

4 el halfvolle yoghurt

40 g belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Was de tomaten, ontvel ze en snijd ze in blokjes

Stap 2

Was het Spaanse pepertje, snijd hem op en verwijder de pitjes. Snijd deze daarna fijn.

Stap 3

Was de snackkomkommers en rasp deze.

Stap 4

Was het bosuitje en snijd deze in ringetjes.

Stap 5

Maak de pittige salsa door de tomaat, snackkomkommers, peper, bosuien en citroensap samen te voegen.

Stap 6

Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap 7

Pel de ui en de knoflook en snijd deze klein.

Stap 8

Was de paprika, maak deze schoon, snijd deze in blokjes en fruit ze in de olie.

Stap 9

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze vervolgens af.

Stap 10

Voeg de kidneybonen samen met de paprika, paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml toe aan de ui en knoflook. Laat dit 5 minuten zacht smoren.

Stap 11

Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze 5 minuten heet worden.

Stap 12

Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt met de kaas erover. Serveer de salsa erbij.

Powered by Harvest House