Maaltijdsalade met andijvie, rode biet en snackkomkommer
20 min
Zomer
2 personen
Een heerlijke snack als de lunch of als avondeten!
50 minuten
Zomer
4 personen
400 gram zalm
12 snackkomkommers
400 gram noedels van zilvervliesrijst
100 gram waterkers
16 rijstvellen
4 el chilisaus
2 bosuitjes
8 wortels
Snijd de zalm in dunne reepjes.
Stap 2Was de snackkomkommers, snijd ze in de lengte doormidden en haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de snackkomkommers vervolgens nogmaals in de lengte doormidden.
Stap 3Rasp de wortels en snijd deze in dunne reepjes. Snijd vervolgens de bosuitjes in ringetjes.
Stap 4Zet een schaaltje met warm water en een groot bord klaar.
Stap 5Bereid de noedels voor volgens aanwijzing op de verpakking.
Stap 6Leg een rijstvel in het schaaltje met warm water en laat deze zacht worden.
Stap 7Leg het rijstvel vervolgens op het bord en beleg deze met zalm, noedel, snackkomkommer, wortel, bosui en waterkers.
Stap 8Vouw vervolgens een stukje van het rijstvel over het uiteinde van de vulling om de onderkant dicht te maken en rol het rijstvel strak om de vulling heen. De bovenkant blijft open. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en vulling.
Stap 9Serveer tot slot de springrolls met een kommetje chilisaus op tafel. Smakelijk eten!