Springrolls met snackkomkommers en zalm

Een heerlijke snack als de lunch of als avondeten!

50 minuten

Zomer

4 personen

Eet smakelijk!

Ingrediënten

400 gram zalm

12 snackkomkommers

400 gram noedels van zilvervliesrijst

100 gram waterkers

16 rijstvellen

4 el chilisaus

2 bosuitjes

8 wortels

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de zalm in dunne reepjes.

Stap 2

Was de snackkomkommers, snijd ze in de lengte doormidden en haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de snackkomkommers vervolgens nogmaals in de lengte doormidden.

Stap 3

Rasp de wortels en snijd deze in dunne reepjes. Snijd vervolgens de bosuitjes in ringetjes.

Stap 4

Zet een schaaltje met warm water en een groot bord klaar.

Stap 5

Bereid de noedels voor volgens aanwijzing op de verpakking.

Stap 6

Leg een rijstvel in het schaaltje met warm water en laat deze zacht worden.

Stap 7

Leg het rijstvel vervolgens op het bord en beleg deze met zalm, noedel, snackkomkommer, wortel, bosui en waterkers.

Stap 8

Vouw vervolgens een stukje van het rijstvel over het uiteinde van de vulling om de onderkant dicht te maken en rol het rijstvel strak om de vulling heen. De bovenkant blijft open. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en vulling.

Stap 9

Serveer tot slot de springrolls met een kommetje chilisaus op tafel. Smakelijk eten!

Powered by Harvest House